Tasapainottava jooga (TriDosha)

TriDosha -tasapainottava sarja on koko asanaharjoituksemme ydin ja kaikkien joogasarjojemme äiti. Se käy hellästi läpi koko systeemisi palauttaen elimistön ja mielen tasapainon. Tarkoituksena on, että joogatunnin jälkeen nouset joogamatolta elinvoimaisena tuntien kehosi rentoutuneeksi ja itsesi terveeksi.
Sarja tehdään rauhallisesti ja omaa kehoa kunnioittaen. Pikkuhiljaa se opettaa vartalollesi erinomaista kehon ergonomiaa, saa rintakehäsi ja koko hengityselimistösi toimimaan saumattomana kokonaisuutena ja häätää stressin systeemistäsi. 
Tasapainottavaa harjoitusta on kolmen mittaisena, tunnin harjoituksesta kahteen tuntiin. Teemme pidemmillä harjoituksilla suuremman joukon hyödyllisiä asanoita. Tunti sopii kaikille!

IntrotuOKIO

Introtuokio on paras tapa aloittaa shaktajooga.
Se on todellinen syväsukellus shaktajoogaan ja se vie sinut kerralla sisään joogasysteemiimme. Kerromme ymmärrettävästi mitä vaikutuksia traditionaalisella joogalla on kehon ja mielen hyvinvointiin. Teemme introtuokion jälkeen tasapainottavan TriDosha -joogasarjan, joka palauttaa elimistösi tasapainon. Tarvitset mukaasi vain rennot ja mukavat vaatteet, jotka eivät kiristä. Lue lisää introtuokiosta.

Viyayama

Viyayama on aktiivinen, seisoen tehtävä sarja, joka tukee joogaharjoitusta TriDosha -tasapainottavan sarjan rinnalla. Viyayama parantaa tehokkaasti ryhtiä, avaa kehon solmukohtia ja korjaa hiljalleen asentoasi luuston asettuessa kohdilleen. Se on erinomainen lämmittelymuoto, joka parantaa myös tasapainoa ja lihasvoimaa. Viyayama-tunneilla tehdään aina lopuksi TriDosha -tasapainottava sarja.

Aurinkotervehdys

Aurinkotervehdys aktivoi koko kehoamme ja tarjoaa myös fyysistä haastetta. Surya Namaskara, eli aurinkotervehdys, on saanut nykyjoogassa lämmittelyharjoituksen roolin, mutta perinteisessä joogassa sen merkitys on ollut aivan toisenlainen.
Aurinko on kaiken elämän edellytys ja aurinkotervehdys on kuin tiivistelmä joogan syvimmästä olemuksesta. Aurinkotervehdyksessä käyt koko systeemisi läpi kahdentoista syklissä samaan tapaan kuin maa kiertää auringon kahdessatoista kuukaudessa. Tuntivalikoimastamme löydät tunnin mittaisen harjoituksen ja puolentoista tunnin mittaisen harjoituksen, jonka lopuksi tehdään myös lyhyt TriDosha -tasapainottava sarja.

Danda flow

Dandāsanan eli sauvan variaatiot ovat olleet olennainen osa asanaharjoitusta joogan muinaisimmista muodoista lähtien. DandaFlow ei ole ainoastaan kokonaisvaltainen lihas- ja runkoharjoitus, vaan se on rakennettu intialaisen lääketieteen eli ayurvedan periaatteiden mukaan ja vie samalla elimistöäsi hyvään ja tasapainoiseen tilaan.
DandaFlow -harjoituksia on kahden mittaisia, harjoitus tehdään kolmella tai viidellä flow’lla tunnin tyypistä riippuen.  Kolmen flow’n tunti päättyy aina tasapainoittavaan TriDosha sarjaan. Näet tuntikohtaiset sisällöt aina ajanvarausohjelman kautta.

Eteentaivutus

Eteentaivutus on sarja, joka vie joogin aivan uudelle tasolle. Yleensä suosittelemme jonkinlaista joogataustaa ennen tämän sarjan aloittamista, mutta eteentaivutus ei ole vaarallinen aloittelijallekaan. Uskomme, että joogan harjoittamisen on tärkeää olla nautinto tekijälleen. Sinun ei siis tarvitse huolehtia, jos tämä sarja ei tunnu vielä ajankohtaiselta.
Moni on siinä käsityksessä, että Eteentaivutus avaa nimenomaan alaraajoja, mutta tämän sarjan todelliset, syvemmät vaikutukset ovat paljon merkittävämpiä. Eteentaivutus kehittää joogin terveyden ja harjoituksen kannalta tärkeässä roolissa olevia kehon seinämiä, esimerkiksi palleaa ja lantionpohjaa. Eteentaivutus-tunneilla tehdään lopuksi lyhyt TriDosha-tasapainottava sarja.

Pranayama

Pranayama- eli hengitysharjoitustunnit ovat avainroolissa joogan hyödyllisten vaikutusten suhteen. Asanaharjoitus on nykyään tunnetuin osa joogaa, mutta pranayama on kautta aikojen nähty tärkeimpänä joogan muotona. Jo viiden minuutin tauko hengittämisestä on hengenvaarallista, mikä kertoo siitä, kuinka tärkeä osa hyvinvointiamme hengitys on.
Pranayamat tehdään aina aamuisin asanaharjoituksen jälkeen, sillä hengitysharjoitus on energisoiva. Pranayamatunnilla tehtävät harjoitukset opettavat sinut auttamaan kehoasi ratkaisemaan epätasapainon tiloja hengityksen avulla. Täysin toimiva hengitys- ja pranasysteemi on kenties suurin lahja mitä voit itsellesi koskaan antaa.

Bandha

Bandha-harjoituksella lisätään palleasysteemin dynaamisuuutta, minkä avulla viet joogaharjoitustasi harppauksin eteenpäin. Pallean toimivuus on ratkaisevassa roolissa koko kehon hyvinvoinnille. Bandha -harjoitus tehdään yhdessä Pranayama-harjoitusten kanssa. Tunnille osallistuminen edellyttää osallistumista myös tätä edeltävään asanaharjoitukseen.

Mitä otan mukaan joogatunnille?

Ota mukaan rennot ja mukavat vaatteet, jotka eivät kiristä. Joogatuntimme eivät ole hikijumppaa, joten kannattaa tuoda myös pitkähihainen paita mukanasi. Jalkineita et tarvitse. Oma joogamatto on suositeltavaa ja se on hygieenisin vaihtoehto, mutta jos sinulla ei ole mattoa, voit lainata tai hankkia sellaisen meiltä.

Pitääkö tunneille ilmoittautua?

Tutustu tuntivalikoimaamme ajanvarausohjelmamme kautta. Löydät sieltä myös tuntikuvaukset. Luo tunnukset, ilmoittaudu ja saat sähköpostiisi vahvistusviestin. 

Suosittelemme, että varaat tunnin viimeistään 3 tuntia ennen joogatunnin alkua. Jos tunnille määritelty minimiosallistujamäärä ei täyty, ohjelma ilmoittaa sähköpostilla 2 tuntia (ennen klo 10 alkaville aamutunneille edellisenä iltana) ennen tunnin alkamista sen peruuntumisesta. 

Jos perut ilmoittautumisesi, tee se viimeistään 3 tuntia ennen joogatunnin alkamista. Linkki peruuttamiseen löytyy saamastasi sähköpostivahvistuksesta. Voit myös perua tunnin suoraan ajanvarausjärjestelmän tilisi kautta. Peruuttamattomista varauksista perimme hyvityksen, jonka voit maksaa sähköpostilla saamasi maksulinkin kautta.

Milloin saavun paikalle?

Tule tunnille hyvissä ajoin, avaamme koulun ovet hyvissä ajoin ennen tunnin alkua. Ovet suljetaan 5 minuuttia ennen joogatunnin alkua, jotta kaikilla on aikaa asettua rauhassa aloilleen.

Mitä muuta on syytä pitää mielessä ennen joogatuntia?

On suositeltavaa välttää raskaita aterioita ja suihkua noin kaksi tuntia ennen joogaa. Tämä ei ole pakollista, mutta tulet itse huomaamaan eron. Pyydämme välttämään voimakkaita hajusteita joogatunneilla.
Anna myös itsellesi vapaus ottaa oma tilasi koko joogatunnin ajaksi, ikään kuin olisit lomalla. Sulje puhelin hyvissä ajoin ja päästä irti kaikista päivän asioista.