Mitä
on Shakta-
jooga?

Shaktajooga on hellyydestään tunnettua joogaa. Sen juuret ovat Intialaisessa Kaula-traditiossa, joka on autenttinen, tuhansia vuosia vanha perinne. Traditio on onnistunut säilyttämään kokonaisen joogan tieteen, jonka tarjoamme joogatunneillamme ilman muutoksia.

Shaktajoogan ydin on suoritusvapaus ja joogasalimme on täysin suoritusvapaa alue. Olennaista on rentoutus ja nautinnon kautta tekeminen. Shaktajooga sopii hyvin kaikille vasta-alkajille, mutta tarjoaa paljon myös kokeneemmille joogeille ikään, kokoon tai sukupuoleen katsomatta. Ulkoisesti asanat voivat näyttää tutulta kenelle tahansa joogan harrastajalle, mutta sisäiset prosessit erottavat traditionaalisen joogan moderneista sisaruksistaan. Usein ensikertalaisen sanat ensimmäisen harjoituksen jälkeen ovatkin, että olipa harjoitus erilainen kuin mikään koskaan aiemmin koettu.

Tuntimme pidetään aina saman autenttisen joogasysteemin pohjalta, joten harjoituksen sisältöön ei vaikuta kenen ohjaajan tunnille osallistut. Haluamme välittää joogatunneillamme tärkeimmän asian –  lempeyden. Omaa kehoa kuunnellen saavutat asanoissa vaivattomuuden ja tyyneyden. Moni yhdistää nykyään joogan jumppaan tai venyttelyyn, mutta tunneillamme tulet huomaamaan, kuinka jooga on paljon enemmän. Opettajamme ovat koulutettuja ammattilaisia, jotka ymmärtävät joogan takan olevan traditionaalisen tieteen, sekä myös modernin käsityksen ihmiskehosta.

Haluatko kokeilla Shaktajoogaa? Ilmoittaudu introtuokioon.

Shaktajooga Suomessa sai alkunsa helsinkiläisten matkasta joogan juurille. He etsivät Intiasta autenttista joogamuotoa ja löysivät lopulta tradition mestarin. Shaktajoogan mestari Ācārya Bhagavan Shri Shanmukha on viimeisiä eläviä Kaula-tradition mestareita Intiassa. Kaula on shaktaperinteen ylistetyimpiä koulukuntia, jonka nimi tulee sanskritin sanasta kula. Se viittaa kokonaiseen tai itsenäiseen yksikköön. Bhagavan on guru eli opettaja, joka hallitsee joukon tantrisia traditioita ja opettaa ashramissaan, joka sijaitsee Malesiassa.
Intiassa sana tantra tarkoittaa vedisen tieteen syvää hallintaa ja sen elämistä, eikä sitä yhdistetä seksuaalisuuteen, kuten länsimaissa on tapana. Bhagavanin välittämä shaktajooga hoitaa ihmistä hienovaraisesti muun muassa kehon liikkeiden (Asana) ja hengityksen (Pranayama) avulla.