MagiCAD Group/ turku

Shaktajooga yritysten apuna työntekijöiden hyvinvoinnissa

Shaktan tekemän työhyvinvointikyselyn tulokset osoittavat, että pitkällä tähtäimellä viikottaiset joogatunnit vähentävät työntekijöiden uupumusta ja stressiä. Tämä tuo selvää säästöä sairauspoissaolojen vähentymisenä ja työntekijöiden jaksamisen parantumisena.

Turkulaisen MagiCAD Groupin työntekijät ovat saaneet nauttia AfterWork –shaktajoogasta työnantajan tarjoamana jo vuodesta 2016 saakka. Turun toimistolla joogaillaan kerran, pari kuussa, Espoon toimistolla kerran kuussa ja muilla toimistoilla satunnaisesti. Useat työntekijät ovat tutustuneet joogaan juurikin tämän mahdollisuuden myötä. Monet heistä eivät olisi välttämättä menneet lainkaan joogatunnille ilman AfterWork- joogaa. Osa työntekijöistä on innostunut käymään myös Turun ja Helsingin Shakta Joogakoululla joogaamassa.

MagiCADin Area Manager Lesley Kiernan innostui shaktajoogasta vuonna 2017.

”Shaktajooga on lisännyt fyysistä ja henkistä hyvinvointiani huomattavasti! Keskittymiskykyni terävöityy, joten voin tehdä työni tehokkaammin. Jooga antaa tuoreen näkökulman työhaasteista selviytymiseen. Joogan jälkeen tunnen, kuinka kaikki stressi on poistunut, ja oloni on energinen, virkistynyt ja onnellinen! Jooga on myös mukava tapa viettää aikaa kollegojen kanssa.”

Myös Sales Manager Niklas Dahlberg kokee saaneensa arkeensa yllättäviäkin hyötyjä shaktajoogan aloittamisen myötä.

”En todennäköisesti olisi koskaan tutustunut joogaan ilman tätä mahdollisuutta. Menevämpään liikkumiseen, kuten jääkiekkoon, kuntosaliin ja tennikseen, tottuneena ajattelin, että jooga ei sovi minulle. Huomasin kuitenkin jo heti ensimmäisellä joogatunnilla rentoutuvani aivan uudella tavalla. Etenkin hengityksestä kiinni saatuani ajatukset tyhjenivät täysin, ja joogan jälkeen minulla on aina vapautunut ja rentoutunut olo. Totean siis olleeni väärässä – jooga sopii minulle erinomaisesti! Voin myös suositella sitä kaikille, jotka haluavat panostaa fyysiseen ja henkiseen hyvinvointiinsa.”

 MagiCAD Group Oy järjestää perinteisesti kaikille työntekijöille yhteiset juhlat joka kesä ja talvi. Vuoden 2019 kesäjuhlien teema oli työhyvinvointi, ja yksi päivän aktivititeeteista oli Shaktajooga. Me Shakta Turun Joogakoululla valmistelimme juuri tähän tapahtumaan sopivan joogatunnin englanninkielisellä ohjauksella. Otimme huomioon, että läsnä oli paljon ihmisiä, joille tämä oli ensimmäinen kosketus joogaan. Ulkona joogaaminen tuo myös omat haasteensa Suomen kesässä. Onneksi sää suosi, ja saimme tarjota unohtamattomia joogakokemuksia auringon lämmittäessä, tuulen havinan ja linnunlaulun säestämänä. Kesäjuhliin osallistui 120 henkilöä, ja heidät jaettiin aktiviteetteja varten kolmeen ryhmään. Päivän aikana ohjasimme joogatunnin kolme kertaa, ja joka kerran jälkeen joogamatoiltaan nousi rentoutuneita ja virkistyneitä joogaajia. Joogatunti innoitti myös useita uusia ihmisiä ilmoittautumaan mukaan AfterWork –joogaan.

MagiCADin HR Director Tino Välimäki sanoo joogan tulleen jäädäkseen.

”Toimistojooga on ollut meillä erinomainen lisäys henkilöstön hyvinvoinnin panostukseen. Shaktajooga tarjoaa rankkaa ajatustyötä tekeville työntekijöillemme tarpeellisen rentoutumiskeinon työpäivän päätteeksi. Itsekin olen päässyt osallistumaan joogaan sekä toimistollamme että puistossa, enkä ole vastaavaa rentoutta muualla kokenut. Tuntuu mahtavalta ”sulaa” lattialle sarjan viimeiseen shavasanaan. Siinä unohtuu täysin kaikki arjen murheet, ja rentous kestää yllättävän pitkään!”

MagiCAD Group on rakennusalan digitalisaation edelläkävijä, jonka ohjelmistotuotteet auttavat talotekniikkasuunnittelijoita suunnittelemaan parempia rakennuksia. MagiCAD Group Oy on osa kansainvälistä Glodon –konsernia ja työllistää noin 170 työntekijää, 20 eri kansallisuutta. MagiCAD Groupin päätoimipaikka on Turussa, ja yhteensä toimistoja on kymmenkunta ympäri Eurooppaa.

Yrityksen huima kasvuvauhti on asettanut työntekijöille myös haasteita; työtahti on reipas ja välillä jopa hektinen. Useita projekteja saattaa olla käynnissä samanaikaisesti ja keskittyminen avotoimistossa on oma taiteenlajinsa.
 MagiCAD Group Oy panostaa työntekijöiden hyvinvointiin useilla eri tavoilla, muun muassa tarjoamalla työntekijöilleen säännöllisiä shaktajoogatunteja.

Kiinnostuitko?

Shakta Joogakoulu – Turku tarjoaa joogatunteja yrityksille tarpeiden mukaan räätälöitynä: kerran tai toistuvasti, meillä tai teillä, samalla tai vaihtelevalla sisällöllä, suomeksi tai englanniksi, joogamattojen vuokra sisältyen tai ilman. Kysy rohkeasti lisää, laadimme mielellämme juuri teidän yrityksellenne sopivan tarjouksen!

Tanja

Taina Parm

Joogaohjaaja

Taina Parm on joogaopettaja Turun Shakta Joogakoululla.

Taina on opiskellut joogaa Shaktan opettajankoulutuksen lisäksi Shri Kali Ashramissa Intiassa.