Shakta
Joogakoulu
Turku

Suoritusvapautta arkeen Shaktajoogan avulla

Olennaista on rentoutus ja nautinnon kautta tekeminen. Ulkoisesti asanat näyttävät tutulta kenelle tahansa joogan harrastajalle, mutta sisäiset prosessit erottavat traditionaalisen joogan moderneista sisaruksistaan.

Tuntimme pidetään aina saman autenttisen joogasysteemin pohjalta, joten sisältöön ei vaikuta kenen ohjaajan tunnille osallistut. Haluamme välittää joogatunneillamme tärkeimmän asian eli lempeyden, jotta saavutat asanoissa vaivattomuuden ja tyyneyden. Opettajamme ovat joogan ammattilaisia, jotka ymmärtävät joogan takana olevan traditionaalisen tieteen, sekä myös modernin käsityksen ihmiskehosta.

Opettajat

Kaisa

Kaisa Rajalaakso

Yrittäjä/ joogaohjaaja

Kaisa on harrastanut erilaisia liikunta- ja joogamuotoja lapsuudesta asti. Shaktajoogaan Kaisa tutustui satunnaisella viikonloppukurssilla ja jooga teki häneen heti lähtemättömän vaikutuksen. ”Ensimmäisenä kurssipäivänä teimme kahden tunnin mittaisen harjoituksen, jossa ajantaju katosi ja olo oli ihmeellisen tasapainoinen. Se sai minut kiinnostumaan Shaktajoogasta kokonaisuutena.”
Kaisaan vaikutti se, miten keho avautuu harjoituksessa pelkän rentoutuksen kautta, puhumattakaan muista hyödyistä. ”Koko traditionaalinen maailmankuva tuntui siltä, että olen tullut kotiin ja löytänyt jotain mitä en tiennyt edes etsiväni.” Ymmärrys ja tiedonjano joogan tieteestä harjoituksen taustalla saivat hänet hakeutumaan Shaktan opettajankoulutukseen.

Nyt kolme kertaa koulutuksen kerrannut Kaisa pitää Aulikin kanssa Turussa toimivaa Shakta Joogakoulua. Hän rakastaa saunomista ja hänellä on läheinen suhde metsään ja luontoon.
Autenttisen joogan ohjaamista Kaisa kuvailee näin: ”Shaktajoogan ohjaamisessa on parasta se, miten tunneilla käsin kosketeltavissa oleva harmoninen tunnelma rentouttaa myös oman kehon.”

Kaisa pitää Turun Shaktalla myös paljon kursseja. ”Kurssien pitäminen opettaa aina jotain myös itselle. On ihanaa huomata, miten se sama tiedonjano tarttuu muihin, jonka itse löysin vuosia sitten.”

Aulikki Wickholm

Yrittäjä/ joogaohjaaja

Aulikki on valmistunut Shaktajoogan opettajankoulutuksesta kahdesti.
”Aloitin Shaktajoogan harrastamisen vuoden 2017 keväällä. Monta eri joogalajia harrastaneena tiesin, että nyt on tultu totuuden äärelle. Tästä löytyy kaikki, mitä on tullut etsittyä ja jo löydettyäkin elämässä. On hienoa kun palaset kolahtavat kohdalleen ja tunnet – tiedät, että näin on hyvä. Kokonaisvaltaisesti.” 

Shaktajooga antaa Aulikille vastauksia sekä pieniin että isoimpiin kysymyksiin elämässä; kuinka pitkä matka on varpaista sydämeen? Entä milloin on se hetki, kun onni liikahtaa sydämestä aivoihin? Missä kaikki vuoropuhelu tapahtuu ja missä on kaiken ytimen keskus?

”Shaktajooga on enemmän kuin kehon liikeratoja. Voit kokea itsesi kokonaisuutena. Kursailemattomasti. Se avartaa huikeasti elämää. Sekä omaasi, että läheistesi. Suosittelen lämpimästi kaiken ikäisille. Pienten ja suurten kysymysten keskellä eläville.”

Aulikki
Tanja

Taina Parm

Joogaohjaaja

Taina tutustui shaktajoogaan tammikuussa 2015 etsiessään apua stressaavaan elämäntilanteeseen ja huomasi jo ensimmäisen joogatunnin aiheuttamien positiivisten vaikutusten mielialaan kestävän jopa viikon verran. Myös kehon oli huomattavasti helpompaa soljua asanasta toiseen kuin koskaan aiemmin. Vastaavaa ei ollut millään aiemmalla joogaharjoituksella tapahtunut, joten shaktajooga vei heti mukanaan.

Taina tunsi suoritusvapauden ja todellisen itsensä löytämisen omakseen jo hyvin pian säännöllisen harjoituksen alkamisen jälkeen. Kun Shakta Helsinki aloitti opettajankoulutukset syksyllä 2015, se tuntui luontevalta tavalta syventää harjoitusta entisestään sekä alkaa jakaa joogaa myös muille. Sittemmin Taina on osallistunut Shaktan opettajankoulutukseen jo kuuden kurssin verran sekä käynyt myös Shri Kali Ashramissa Intiassa ja Thaimaassa suorittamassa Yoga Alliancen 200 Hrs Yoga Alliance® Yoga Teacher -sertifikaattiin oikeuttavan oppimäärän.

”Mitä syvemmälle pääsen joogaopinnoissani, sitä enemmän osaan arvostaa tantrista perinnettä, johon shaktajooga pohjautuu. Jos luotat systeemiin ja teet säännöllistä joogaharjoitusta, elämä niin joogamatolla kuin sen ulkopuolella alkaa avautua täysin uudella tavalla – ja voit todeta omakohtaisesti, että joogan avulla voit löytää koko potentiaalisi.”

Taina toimii ohjaajana Turun Shaktajoogakoululla. Joogan ohjaamisen lisäksi Tainan arkeen kuuluvat mm. päivätyö IT-alalla, vapaaehtoistyö rescuekoirayhdistyksessä, oman rescuekoiran kanssa touhuaminen sekä lukeminen.
”Jooga on opettanut minulle uuden tavan suhtautua kehooni, koko itseeni ja ympäröivään maailmaan. On helppoa vain olla oma itsensä ja kohdata toiset sekä koko maailma; kaikki tämä tapahtuu omalla painollaan, ilman suorittamista ja ponnistelua. Aivan kuin viestittäisin itselleni koko ajan, että kaikki on hyvin.
Ja se on ihanan helppo uskoa!”

henna auvinen

Joogaohjaaja

Henna on valmistunut Shaktajoogan opettajankoulutuksesta vuonna 2021.
”Vuoden 2019 alkupuolella halusin ostaa ystävälleni syntymäpäivälahjan. Tavaran sijasta, halusin tarjota hänelle rentouttavan kokemuksen. Lahjaa etsiessäni löysin ilmoituksen shaktajoogan intensiivikurssista Porvoossa. Ilmoituksen kuvaus joogan lempeydestä ja rentoutumisen tärkeydestä sai minut ilmoittamaan meidät mukaan siltä istumalta. Nautin kurssista joka solullani. Kurssin päätteeksi sain tietää, että myös Turkuun oli avautunut shaktajoogakoulu. Kotiin päästyäni varasin paikan ensimmäiselle introtunnille.

Ensimmäisistä joogatunneista lähtien minulla on ollut vahva tunne, että olen löytänyt jonkin itselle hyvin tärkeän äärelle. Tämä tunne sai minut jatkamaan säännöllistä harjoitusta, opiskelemaan joogafilosofiaa ja opettelemaan joogaohjausta.
Shaktajoogan lempeys, suoristusvapaus ja irti päästäminen ovat hiljalleen mullistaneet maailmankuvani ja auttaneet minua ilmentämään todellista itseäni.
Enpä tiennyt tuolloin, että ystävälle tarkoitettu lahja olikin samalla paras lahja, jonka olen itselleni antanut.”
 

RIIKKA ALAKÄRPPÄ

Joogaohjaaja

Riikka on valmistunut Shaktajoogan opettajankoulutuksesta.
Riikan ensimmäinen sukellus joogaan tapahtui vuonna 2009. Sen jälkeen testattavana on ollut yksi jos toinenkin joogasuuntaus, kunnes kesällä 2018 Shaktajoogan intropaketti vei mennessään. Joogaharjoituksen jälkeinen rauha oli ennen kokematonta. Syvemmän ymmärryksen perässä opettajankoulutukseen oli päästävä ja helmikuussa 2020 Riikka valmistui Shaktajoogaohjaajaksi.

Tällä hetkellä Riikka ohjaa Shaktajoogaa Turun koululla ja Turun saaristossa. Joogan ohjaamisen lisäksi Riikka opiskelee Alexander -tekniikan opettajaksi ja soittaa viulua. Intohimoja on joka lähtöön – hortoilusta ruoanlaittoon ja käsitöihin.

”Joogan kautta kokemus itsestä ja maailmasta on muuttunut. Sekä joogan, että Alexander -tekniikan myötä olen päässyt kokemaan useasti, että vähemmällä tapahtuu enemmän. Se on paradoksi! Ja sen ihanuuden voi kokea esimerkiksi joogamatolla, jos vain uskaltaa päästää irti.”

TANITA KORVENOJA

Joogaohjaaja

Tanita on valmistunut Shaktajoogan opettajankoulutuksesta. 
”Hei, olen Tanita. Olen aiemmin ollut varsin yksinäinen joogi, tutustuessani eri suuntauksiin itsekseni – ajatellen etteivät niin sanotut ryhmäliikuntatunnit ole minua varten. Shaktajoogaan tutustuin introtunnin kautta vuonna 2018 ja jäin heti koukkuun shaktajoogan meditatiivisen rentouttavaan otteeseen. 
Parasta shaktajoogassa on suoritusvapaus, ja kun harjoitus tehdään silmät suljettuina, on helppo upota aivan omaan tilaan ja antaa harjoituksen viedä mukanaan.”

SALLA AALTO

Joogaohjaaja

Salla on valmistunut Shaktajoogan opettajankoulutuksesta vuoden 2020 alussa.
”Olen kokeillut ja tutkiskellut erilaisia joogasuuntauksia nyt suunnilleen vuosikymmenen ajan. Alkuun harjoitukseni keskittyi asanoihin puhtaasti niiden fyysisellä tasolla, mutta harjoituksen aiheuttaman olotilan parantumisen innoittamana ryhdyin tutustumaan joogan tieteeseen ja perinteisiin syvällisemmin.
Vuosien varrella jooga on kohentanut kehomieleni vointia, elämänlaatuani ja olemassaoloa koskevaa ymmärrystäni tavoilla, joita en olisi pystynyt aiemmin kuvittelemaankaan. Muodollisen joogaharjoituksen ohella minulle on tärkeää viettää rauhaisaa elämää sopusoinnussa luonnon kanssa ja ihmetellä maailmaa lukemalla, keskustelemalla, mietiskelemällä sekä ihan vain olemalla.
Aika lailla kaikki joogan parissa kokemani on ollut minulle hyödyksi, mutta vasta Shaktalla olen saanut ensimmäistä kertaa vahvan tunteen siitä, että harjoittamani jooga on todella suoritusvapaata ja se perustuu kokonaiseen, avartavaan maailmankuvaan. 
Tarve ymmärtää syitä shaktajoogan erityisen lähestymistavan takana sai minut lähtemään mukaan opettajankoulutukseen heti tilaisuuden tullen. Tuntuu mahtavalta päästä nyt jakamaan eteenpäin kaikkea sitä hyvää, mitä jooga on elämääni tuonut.” 

Sanna saarikoski

joogaohjaaja

Ennen shaktajoogan aloittamista Sannalla on runsaan viiden vuoden kokemus muusta joogan harjoittamisesta. Sanna on valmistunut Shaktajoogan opettajankoulutuksesta vuonna 2021.
”Jo ensimmäisellä shaktajoogatunnilla tunsin, että olen löytänyt sen mitä
joogaharjoitukselta etsin. Tunnin vaikutukset tuntuivat kehossa ja mielessä yhtä aikaa
miellyttävinä ja voimakkaina. Harjoituksen rauhallisuus, koruttomuus ja rentoutumisen keskeinen asema yhdistettynä selkeään rakenteeseen tekivät suuren vaikutuksen ja viestivät samalla harjoituksen taustalla olevasta tiedon perinteestä – jopa siinä määrin, että heti alkumetreiltä asti mulle oli selvää hakeutua Shaktan opettajankoulutukseen.
Kun asanat tehdään rentoutuksen kautta ja niissä viivytään hetki kiireettömästi ja
suoritusvapaasti, ne pääsevät ikään kuin todelliseen arvoonsa. Asanaan voi uppoutua
kaikessa rauhassa ja alkaa pikkuhiljaa löytää siitä uusia ja odottamattomiakin
ulottuvuuksia. Oman shaktajoogaharjoituksen edetessä olen alkanut saada yhä paremmin kiinni myös harjoituksen meditatiivisesta luonteesta ja on ollut ilo huomata, miten meditaatio laajenee myös elämän muille osa-alueille. Rentoutuminen ja läsnäolo voivat todella jatkua asanaharjoituksen ulkopuolella, myös keskittymistä vaativissa – ja haastavissakin – tilanteissa.  Shaktajoogaan olennaisesti kuuluva suoritusvapaus tuntuu nykyaikaisen elämäntyylin keskellä tärkeältä ja erityisesti sille pyrin omassa harjoituksessani antamaan sijaa.

Shaktajooga on kohentanut hyvinvointiani kokonaisvaltaisesti. Suhtaudun
ymmärtäväisemmin niin itseeni kuin ympäristöönkin. Maailma näyttäytyy entistä
mielenkiintoisempana ja näen selkeämmin oman paikkani siinä. Tuntuu mukavalta ja
tärkeältä saada välittää oppimaani eteenpäin ohjauksen muodossa.
Shaktajoogan opiskelun lisäksi työskentelen kielipalvelualalla ja pidän muun muassa
kävelemisestä, uimisesta, metsässä liikkumisesta ja hyvistä keskusteluista.”

jonna vattulainen

Joogaohjaaja Shakta turku/pori

Jonna on valmistunut Shaktan opettajankoulutuksesta alkuvuonna 2021. Hän tutustui shaktajoogaan hyppäämällä intuitiota seuraten suoraan opettajankoulutukseen. Jonna on aiemmin opiskellut hathaflow -ja yinjoogaohjaajaksi. Vuodesta 2020 lähtien Jonna on ohjannut joogaa Porissa. 

”Ensiaskeleeni joogan polulla otin noin kahdeksan vuotta sitten ollessani haastavassa elämäntilanteessa. Tuo uudenlainen levollisuuden ja rauhan tila vei vuosien kuluessa syvemmälle tutkimusmatkalle itseeni, niin kehon kuin mielenkin tasolla.
Shaktajoogan opettajankoulutuksen alkaessa halusin syventää kaikkea aiemmin oppimaani, mutta astellessani tästä ovesta sisään minulle näyttäytyikin täysin uusi maailma. Muita suuntauksia opiskelleena shaktajooga herätti aluksi paljon kysymyksiä ja saadessani selkeitä vastauksia vaikutuin autenttisen joogan taustalla olevasta tiedon traditiosta. 
Shaktajoogan tapa tarkastella ihmistä ja maailmaa kokonaisuutena tuli minulle todeksi joogamatolla – vastaavaa harjoituksen jälkeistä harmoniaa en ollut koskaan aiemmin kokenut. Shaktajooga vei sydämeni ja toi elämääni enemmän kuin osasin odottaa. Tämä on polku, joka vie kotiin – todellisen itseni äärelle.”

Jonna ohjaa shaktajoogaa Porissa Joogastudio Hetken tiloissa. Tunnit sijaitsevat vanhan Kauppiksen tiloissa osoitteessa Äestäjänkatu 6, sisäpiha, 3.krs. (Joogastudio Hetken yläsali). Lue lisää Porin tunneista Jonnan omilta sivuilta.

”Tervetuloa soljumaan asanasta toiseen suoritusvapaasti – kehoa ja rentoutta vaalien.”

Asiakkaiden kokemuksia shaktajoogasta