Shakta
Joogakoulu
Turku

Suoritusvapautta arkeen Shaktajoogan avulla

Olennaista on rentoutus ja nautinnon kautta tekeminen. Ulkoisesti asanat näyttävät tutulta kenelle tahansa joogan harrastajalle, mutta sisäiset prosessit erottavat traditionaalisen joogan moderneista sisaruksistaan.

Tuntimme pidetään aina saman autenttisen joogasysteemin pohjalta, joten sisältöön ei vaikuta kenen ohjaajan tunnille osallistut. Haluamme välittää joogatunneillamme tärkeimmän asian eli lempeyden, jotta saavutat asanoissa vaivattomuuden ja tyyneyden. Opettajamme ovat joogan ammattilaisia, jotka ymmärtävät joogan takana olevan traditionaalisen tieteen, sekä myös modernin käsityksen ihmiskehosta.

Opettajat

Kaisa

Kaisa Rajalaakso

Yrittäjä/ joogaohjaaja

Kaisa on harrastanut erilaisia liikunta- ja joogamuotoja lapsuudesta asti. Shaktajoogaan Kaisa tutustui satunnaisella viikonloppukurssilla ja jooga teki häneen heti lähtemättömän vaikutuksen. ”Ensimmäisenä kurssipäivänä teimme kahden tunnin mittaisen harjoituksen, jossa ajantaju katosi ja olo oli ihmeellisen tasapainoinen. Se sai minut kiinnostumaan Shaktajoogasta kokonaisuutena.”
Kaisaan vaikutti se, miten keho avautuu harjoituksessa pelkän rentoutuksen kautta, puhumattakaan muista hyödyistä. ”Koko traditionaalinen maailmankuva tuntui siltä, että olen tullut kotiin ja löytänyt jotain mitä en tiennyt edes etsiväni.” Ymmärrys ja tiedonjano joogan tieteestä harjoituksen taustalla saivat hänet hakeutumaan Shaktan opettajankoulutukseen.

Nyt kolme kertaa koulutuksen kerrannut Kaisa pitää Aulikin kanssa Turussa toimivaa Shakta Joogakoulua. Hän rakastaa saunomista ja hänellä on läheinen suhde metsään ja luontoon.
Autenttisen joogan ohjaamista Kaisa kuvailee näin: ”Shaktajoogan ohjaamisessa on parasta se, miten tunneilla käsin kosketeltavissa oleva harmoninen tunnelma rentouttaa myös oman kehon.”

Kaisa pitää Turun Shaktalla myös paljon kursseja. ”Kurssien pitäminen opettaa aina jotain myös itselle. On ihanaa huomata, miten se sama tiedonjano tarttuu muihin, jonka itse löysin vuosia sitten.”

Aulikki Wickholm

Yrittäjä/ joogaohjaaja

Aulikki on valmistunut Shaktajoogan opettajankoulutuksesta kahdesti.
”Aloitin Shaktajoogan harrastamisen vuoden 2017 keväällä. Monta eri joogalajia harrastaneena tiesin, että nyt on tultu totuuden äärelle. Tästä löytyy kaikki, mitä on tullut etsittyä ja jo löydettyäkin elämässä. On hienoa kun palaset kolahtavat kohdalleen ja tunnet – tiedät, että näin on hyvä. Kokonaisvaltaisesti.” 

Shaktajooga antaa Aulikille vastauksia sekä pieniin että isoimpiin kysymyksiin elämässä; kuinka pitkä matka on varpaista sydämeen? Entä milloin on se hetki, kun onni liikahtaa sydämestä aivoihin? Missä kaikki vuoropuhelu tapahtuu ja missä on kaiken ytimen keskus?

”Shaktajooga on enemmän kuin kehon liikeratoja. Voit kokea itsesi kokonaisuutena. Kursailemattomasti. Se avartaa huikeasti elämää. Sekä omaasi, että läheistesi. Suosittelen lämpimästi kaiken ikäisille. Pienten ja suurten kysymysten keskellä eläville.”

Aulikki
Tanja

Taina Parm

Joogaohjaaja

Taina tutustui shaktajoogaan tammikuussa 2015 etsiessään apua stressaavaan elämäntilanteeseen ja huomasi jo ensimmäisen joogatunnin aiheuttamien positiivisten vaikutusten mielialaan kestävän jopa viikon verran. Myös kehon oli huomattavasti helpompaa soljua asanasta toiseen kuin koskaan aiemmin. Vastaavaa ei ollut millään aiemmalla joogaharjoituksella tapahtunut, joten shaktajooga vei heti mukanaan.

Taina tunsi suoritusvapauden ja todellisen itsensä löytämisen omakseen jo hyvin pian säännöllisen harjoituksen alkamisen jälkeen. Kun Shakta Helsinki aloitti opettajankoulutukset syksyllä 2015, se tuntui luontevalta tavalta syventää harjoitusta entisestään sekä alkaa jakaa joogaa myös muille. Sittemmin Taina on osallistunut Shaktan opettajankoulutukseen jo kuuden kurssin verran sekä käynyt myös Shri Kali Ashramissa Intiassa ja Thaimaassa suorittamassa Yoga Alliancen 200 Hrs Yoga Alliance® Yoga Teacher -sertifikaattiin oikeuttavan oppimäärän.

”Mitä syvemmälle pääsen joogaopinnoissani, sitä enemmän osaan arvostaa tantrista perinnettä, johon shaktajooga pohjautuu. Jos luotat systeemiin ja teet säännöllistä joogaharjoitusta, elämä niin joogamatolla kuin sen ulkopuolella alkaa avautua täysin uudella tavalla – ja voit todeta omakohtaisesti, että joogan avulla voit löytää koko potentiaalisi.”

Taina toimii ohjaajana Turun Shaktajoogakoululla. Joogan ohjaamisen lisäksi Tainan arkeen kuuluvat mm. päivätyö IT-alalla, vapaaehtoistyö rescuekoirayhdistyksessä, oman rescuekoiran kanssa touhuaminen sekä lukeminen.
”Jooga on opettanut minulle uuden tavan suhtautua kehooni, koko itseeni ja ympäröivään maailmaan. On helppoa vain olla oma itsensä ja kohdata toiset sekä koko maailma; kaikki tämä tapahtuu omalla painollaan, ilman suorittamista ja ponnistelua. Aivan kuin viestittäisin itselleni koko ajan, että kaikki on hyvin.
Ja se on ihanan helppo uskoa!”

Samuli Välimäki

Joogaohjaaja

Samuli on valmistunut Shaktajoogan opettajankoulutuksesta.
”Minä olen Samuli. Ohjaan joogaa Shaktajoogakoululla. Aloitin joogapolkuni suoraan Shaktalta, en ole kokeillut juurikaan muita perinteitä. Shaktajooga tuntui alusta alkaen mukavalta ja tutkimisen arvoiselta asialta. Aivan ensimmäisen tunnin jälkeen tosin olin hieman pyörällä päästäni! Ehkä siinä niin moni asia haki silloin uudestaan paikkaansa. Hyvin pian olin jo uppoutunut syvälle asanaharjoitukseen.

Minulle joogaharjoitus on ollut verraton apu irti päästämiseen. Uskon, että tarpeettomista tarinoista kiinni pitäminen aiheuttaa epäharmoniaa ihmisen elämässä. Jooga on ollut lempeä ja turvallinen menetelmä harjoitella irti päästämistä ja lopulta oppia nauttimaan siitä. Muutaman vuoden jooganneena voin yhä todeta, että jokainen tunti joogamatolla on kuin uusi seikkailu, joka aina voi avata uusia näkökulmia: sekä harjoitukseen itseensä, että koko elämään.

Tervetuloa joogaamaan! Toivon, että voit ensimmäisestä harjoituksestasi alkaen tehdä sen arvostuksesta ja rakkaudesta itseäsi kohtaan. Ilman suorittamista, ilman pinnistelyä. Lupaan auttaa sinua siinä parhaani mukaan!”

RIIKKA ALAKÄRPPÄ

Joogaohjaaja

Riikka on valmistunut Shaktajoogan opettajankoulutuksesta.
Riikan ensimmäinen sukellus joogaan tapahtui vuonna 2009. Sen jälkeen testattavana on ollut yksi jos toinenkin joogasuuntaus, kunnes kesällä 2018 Shaktajoogan intropaketti vei mennessään. Joogaharjoituksen jälkeinen rauha oli ennen kokematonta. Syvemmän ymmärryksen perässä opettajankoulutukseen oli päästävä ja helmikuussa 2020 Riikka valmistui Shaktajoogaohjaajaksi.

Tällä hetkellä Riikka ohjaa Shaktajoogaa Turun koululla. Joogan ohjaamisen lisäksi Riikka opiskelee Alexander -tekniikan opettajaksi ja soittaa viulua. Intohimoja on joka lähtöön – hortoilusta ruoanlaittoon ja käsitöihin.

”Joogan kautta kokemus itsestä ja maailmasta on muuttunut. Sekä joogan, että Alexander -tekniikan myötä olen päässyt kokemaan useasti, että vähemmällä tapahtuu enemmän. Se on paradoksi! Ja sen ihanuuden voi kokea esimerkiksi joogamatolla, jos vain uskaltaa päästää irti.”

TANITA KORVENOJA

Joogaohjaaja

Tanita on valmistunut Shaktajoogan opettajankoulutuksesta. 
”Hei, olen Tanita. Olen aiemmin ollut varsin yksinäinen joogi, tutustuessani eri suuntauksiin itsekseni – ajatellen etteivät niin sanotut ryhmäliikuntatunnit ole minua varten. Shaktajoogaan tutustuin introtunnin kautta vuonna 2018 ja jäin heti koukkuun shaktajoogan meditatiivisen rentouttavaan otteeseen. 
Parasta shaktajoogassa on suoritusvapaus, ja kun harjoitus tehdään silmät suljettuina, on helppo upota aivan omaan tilaan ja antaa harjoituksen viedä mukanaan.”

SALLA AALTO

Joogaohjaaja

Salla on valmistunut Shaktajoogan opettajankoulutuksesta vuoden 2020 alussa. ”Olen kokeillut ja tutkiskellut erilaisia joogasuuntauksia nyt suunnilleen vuosikymmenen ajan. Alkuun harjoitukseni keskittyi asanoihin puhtaasti niiden fyysisellä tasolla, mutta harjoituksen aiheuttaman olotilan parantumisen innoittamana ryhdyin tutustumaan joogan tieteeseen ja perinteisiin syvällisemmin.
Vuosien varrella jooga on kohentanut kehomieleni vointia, elämänlaatuani ja olemassaoloa koskevaa ymmärrystäni tavoilla, joita en olisi pystynyt aiemmin kuvittelemaankaan. Muodollisen joogaharjoituksen ohella minulle on tärkeää viettää rauhaisaa elämää sopusoinnussa luonnon kanssa ja ihmetellä maailmaa lukemalla, keskustelemalla, mietiskelemällä sekä ihan vain olemalla.
Aika lailla kaikki joogan parissa kokemani on ollut minulle hyödyksi, mutta vasta Shaktalla olen saanut ensimmäistä kertaa vahvan tunteen siitä, että harjoittamani jooga on todella suoritusvapaata ja se perustuu kokonaiseen, avartavaan maailmankuvaan. 
Tarve ymmärtää syitä shaktajoogan erityisen lähestymistavan takana sai minut lähtemään mukaan opettajankoulutukseen heti tilaisuuden tullen. Tuntuu mahtavalta päästä nyt jakamaan eteenpäin kaikkea sitä hyvää, mitä jooga on elämääni tuonut.” 

jonna vattulainen

Joogaohjaaja Shakta turku/pori

Jonna on valmistunut Shaktan opettajankoulutuksesta alkuvuonna 2021. Hän tutustui shaktajoogaan hyppäämällä intuitiota seuraten suoraan opettajankoulutukseen. Jonna on aiemmin opiskellut hathaflow -ja yinjoogaohjaajaksi. Vuodesta 2020 lähtien Jonna on ohjannut joogaa Porissa. 

”Ensiaskeleeni joogan polulla otin noin kahdeksan vuotta sitten ollessani haastavassa elämäntilanteessa. Tuo uudenlainen levollisuuden ja rauhan tila vei vuosien kuluessa syvemmälle tutkimusmatkalle itseeni, niin kehon kuin mielenkin tasolla.
Shaktajoogan opettajankoulutuksen alkaessa halusin syventää kaikkea aiemmin oppimaani, mutta astellessani tästä ovesta sisään minulle näyttäytyikin täysin uusi maailma. Muita suuntauksia opiskelleena shaktajooga herätti aluksi paljon kysymyksiä ja saadessani selkeitä vastauksia vaikutuin autenttisen joogan taustalla olevasta tiedon traditiosta. 
Shaktajoogan tapa tarkastella ihmistä ja maailmaa kokonaisuutena tuli minulle todeksi joogamatolla – vastaavaa harjoituksen jälkeistä harmoniaa en ollut koskaan aiemmin kokenut. Shaktajooga vei sydämeni ja toi elämääni enemmän kuin osasin odottaa. Tämä on polku, joka vie kotiin – todellisen itseni äärelle.”

Jonna ohjaa shaktajoogaa Porissa Joogastudio Hetken tiloissa. Tunnit sijaitsevat vanhan Kauppiksen tiloissa osoitteessa Äestäjänkatu 6, sisäpiha, 3.krs. (Joogastudio Hetken yläsali).
Seuraa Jonnan Vattuyoga -tiliä Instagramissa ja Facebookissa tai ota yhteyttä suoraan Jonnaan vattuyoga@gmail.com, niin saat ajankohtaiset tiedot Porin tunneista.

”Tervetuloa soljumaan asanasta toiseen suoritusvapaasti – kehoa ja rentoutta vaalien.”

Asiakkaiden kokemuksia shaktajoogasta